Cikkeink

A ganodermát, vagy más néven pecsétviaszgombát mindenkinek meg kellene ismernie, mert rengeteg kellemetlen, a mindennapi életünket hátráltató betegségtől és tünettől szabadíthat meg bennünket. A szerkesztőségben mi már jó ideje használjuk és szeretjük a ganodermás termékeket, így első kézből tudunk nyilatkozni arról, miért is éri meg megismerkedned vele.
A legősibb kínai gyógyszerkönyvben, a Sheng Nong kötetben is szerepel. A Ganoderma lucidum a jólét és a béke, valamit a császár hosszú életének szimbólumaként volt számon tartva. Azon gombafélék közé tartoznak, melyek a kidőlt fákon, valamint a lombos fák törzsén tenyésznek. A gombát a micélium és a termőtest alkotja. Mind a micélium (tenyésztest) és a termőtest is fogyasztásra alkalmasak, és különféle gyógyászati tulajdonságokkal bírnak.A ganoderma legintenzívebb tulajdonsága az, hogy támogatja az immunrendszert és elősegíti a természetes gyógyulási folyamatokat. Ezen sajátosságai révén ellenállóbbá teszi a szervezetet. Csak hogy tudj mihez viszonyítani, tízszer hatásosabbnak tartják a ginzengnél.
Megkérdeztük Pálóczi Katalint a Gano Excel ügyfélkapcsolati vezetőjét, hogy szakértőként meséljen a ganodermáról.„Erősítheti az immunrendszert, méregteleníthet, megelőzheti a rákos sejtek kialakulását, szabályozhatja a szív- és érrendszeri funkciókat, valamint segítheti az emésztést és a vese működését. Ezen kívül megvédheti a májat, szabályozhatja az anyagcserét, segíthet fenntartani a szervezet hormonális egyensúlyát, szabályozhatja a hasnyálmirigy működését, hatékony lehet reuma ellen és csökkentheti a bőrgyógyászati problémákat is.A ganoderma étrend-kiegészítő javíthatja az általános közérzetet és a természetes védekezőrendszert is erősítheti, de a különböző termékekbe kevert ganoderma gomba kivonata más-más módon fejtheti ki hatását különböző szervezetektől függően.” – mesélt Katalin.Teljes körű egészségvédelemA Gano Excel-nél felismerték azt, amit Katalin már említett az előbb, hogy különböző szervezetektől függően máshogy fejtheti ki a hatását a gomba. Így a termékkínálatban rengeteg újdonsággal találkozhatunk, hogy a tisztálkodásunkba és az élvezeti termékekbe is be tudjuk építeni a gomba jótékony hatásait. A választékban találhatunk táplálék-kiegészítőket kapszula formában, italokat (többféle kávét, teát, forró csokoládét), valamint higiénés termékeket: szappant és fogkrémet is.„Ez a világon az egyetlen olyan Ganoderma lucidum termékeket kínáló cég, mely a teljes termelési létesítményt saját kézben tudhatja. A gombák egy hatalmas, ellenőrzött üvegházban nőnek, ahol minden változás gondosan ellenőrizhető és a tisztaság is garantált.Mára a Gano Excel tulajdonában van a világ legnagyobb, 100%-ban organikus ganoderma ültetvénye Kedahban, Malajziában. A megfelelő környezet létfontosságú a csúcsminőségű ganoderma termesztéséhez. Az ültetvényen nagy beruházások történnek, üvegházaink kifinomult és modern termesztési technológiája garantálja az egyenletes, prémium minőségű Ganoderma lucidumot. Szavatoljuk a minőséget és a tisztaságot egészen az ültetéstől, a kezdeti spóra állapottól a fogyasztók asztaláig.” – folytatta Katalin.

 

Optimális szellemi és fizikai egészség

Katalin megosztotta velünk, hogy az eladások alapján az egyik legnépszerűbb termék a szortimentben a Gano Cafe Classic kávé, amely egy ganoderma kivonattal dúsított, feketekávé keverék. Mi is csak osztani tudjuk a véleményt azzal kapcsolatban, hogy ez a felturbózott kávékülönlegesség minden szinten kimeríti a kávé hagyományos élvezetét azzal a nyilvánvaló előnnyel, hogy így nagyban hozzájárul az immunrendszer karbantartásához is. Nincs semmilyen mellékíze vagy mellékhatása, csak a letisztult kávé élményt tapasztalhatjuk meg.

12359871_1021502774558223_8604524757949591902_n

A másik nagy kedvencünk a forró csokoládé. Bőven volt részünk tavasszal borongós, esős napokban, így nagy segítség volt egy bögre forró, krémes forrócsoki. Azonnal könnyedebben ment a munka, ráadásul a magas kalóriatartalom miatt sem kellett aggódnunk, mert nádcukorral édesítették és nem igényelt plusz cukrot az elkészítés után sem.

Az étrend-kiegészítők között nagy népszerűségnek örvend a Ganoderma és az Excellium. A Ganoderma kapszula hat különböző pecsétviaszgomba kombinációjából áll, így rendkívül hatásos immunerősítő, és teljesen természetes. Az Excellium a Ganoderma lucidum micéliumából, azaz gombafonalából készül, mely tápanyagok széles spektrumából áll, mint például vitaminok, ásványi anyagok és enzimek.

„A Gano Excel-t 1995-ben alapították azzal a szándékkal, hogy a világ minden részén megváltoztassa az emberek életét. Bár Malajziában született a cég, nemzetközi elismerésre tett szert az innovatív, világszínvonalú immunológiai ganodermás termékek kutatása, termesztése, előállítása, szállítása, forgalmazása és értékesítése terén.” – fejezte be Katalin a gondolatmenetet.

7 tipp, hogy miért érdemes zabpelyhet fogyasztani

A zabpelyhet sokan sokféleképpen esszük. Leggyakrabban magában vagy gyümölcsökkel keverve, tejjel szokás fogyasztani. Így van ez a Gano C’Real Spirulina Oats-szal is, mely a Spirulina algát ötvözi a zabpehellyel. Összeszedtük, miért érdemes rendszeresen fogyasztani a tápanyagokban rendkívül gazdag zabpelyhet:

zabpehely kep
1. Koszorúér betegségek megelőzése
Egy amerikai kutatásban arra a következtetésre jutottak kutatók, hogy az oldható rostokban gazdag zab forrású (zab, zabkorpa, zabliszt) tápanyagok segíthetnek csökkenteni a koszorúér betegségek kialakulásának esélyét. „Ez egy rendkívül fontos tanulmány. A zab alapú termékek értékét vizsgálta, és arra jutott, hogy van összefüggés a zab alapú termékek fogyasztása és az egészséges életmód között. Ez egy kiemelkedő érdem.” – Írta az Amerikai Életmód Magazin szerkesztője.
2. Kevés kalória
Egy tálka zabpehely csupán kb. 130 kalória. Ennek ellenére annyira tápláló, hogy gyorsan elűzi az étvágyat, és sokáig nem is leszünk éhesek utána.
3. Magas tápanyagtartalom
Biztosítja az elegendő rost- és fehérjebevitelt, emellett nem tartalmaz sok zsírt. A gabonák közül a zab az egyik legmagasabb fehérjetartalmú.
4. Vércukor
A zab fogyasztása segít a vércukor stabilizálásában is, és csökkenti a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának esélyét. A magas rosttartalmú összetett szénhidrátok lassítják a tápanyag lebontását sima cukorrá. A zabban található magnézium pedig serkentik a szervezet megfelelő glükóz használatát és inzulin-elválasztását.
zabpehely

5. Rák-megelőzés
A zab tartalmaz olyan lignánokat, melyek segítenek a rák és különböző szívbetegségek elleni védekezésben. Ezek növényilignánok, melyeket a bélflóra alakít át emlős lignánná. Ezek között található egy ú.n. enterolakton nevű lignán, mely tudósok szerint nagy szerepet játszik a mellrák illetve más, hormonokon alapuló rákfajták elleni védekezésben.
6. Immunrendszer-erősítő
A zabpehelyben található egyedülálló rost, a béta-glutén segít aneutrofil sejteknek a fertőzés helyére történő gyorsabb eljutásban. A fertőzéshez érő neutrofilok felelősek az ott található fertőző baktériumok eltávolításáért.
7. Mert finom!
A zabpehely egy forró melegítési eljáráson esik át, mire eléri finom, mogyoróhoz hasonlító ízét. Ez az eljárás akadályozza meg attól, hogy megromoljon. A zabot meg is hántolják, de ekkor nem távolítják el a belsejét és a csírát, hogy megőrizze az abban található koncentrált rostforrásait. Akár magában fogyasztjuk, akár tejjel és gyümölcsökkel, mindenképp egy egészséges finom táplálékforrás lesz, és garantáltan energikusabb lesz utána a napunk.

9 érdekesség a Rooibos-ról

Az Oleaf Gano Rooibos Drink fő alkotóeleme (a Ganoderma lucidum kivonat mellett) a Rooibos, amely egy Dél-Afrikában őshonos növény. 

Frisch aufgebrühter Rooibos

1. A Rooibos nem tea, hanem egy gyógynövény, ezért a belőle főzött ital nem is tea, hanem inkább gyógyital vagy gyógynövény főzet. De a világon szinte mindenhol Rooibos teaként tejredt el a neve.

2. A Rooibos tea nem tartalmaz kalóriát, ezért hasznos lehet különböző diéták alkalmazásánál.

3. A Rooibos tea egyedi ízzel, színnel és édes-gyümölcsös aromával rendelkezik, ami megkülönbözteti más teáktól.

4. Számos országban hideg vagy meleg italként fogyasztják. Az őshazájában, Dél-Afrikában forrón, tejjel szokták inni, és mézzel vagy cukorral édesítik.

Rooibos Strawberry Pepper tisane

5. A Rooibos kiválóan tartja a minőségét, így hosszabb ideig tartó tárolás után sem veszít hatásából és ízéből.

6. A Rooibost 3 szempont szerint szokták csoportosítani: szín, íz és levágott hossz alapján.

7. A Rooibos izgalmas vöröses színe a növény oxidációs folyamata után alakul ki, amely a benne található természetes enzimek hatására jön létre.

8. Létezik zöld Rooibos is, ám ennek nagy részét kivonatolva használják fel a szépség- és gyógyászati iparban.

9. A Rooibos tea 100%-ban természetes; nem tartalmaz semmilyen színezéket vagy tartósítószereket.

kibnabaluszappan

kibnabalu szappan

7 érdekesség a forró csokiról

10577566715 e1dd7ab5afA forró csoki már ősidők óta kényezteti az embert. Régen kifejezetten értékes luxuscikknek számított, de mára már egy mindenki számára elérhető forró ital. A Gano Excel termékei közül is az egyik legnépszerűbb a Gano Schokolade forró csoki, mely a csoki mellett Ganoderma lucidum kivonatot is tartalmaz, így nem csak nagyon finom, de egészséges is. De lássuk milyen érdekességek kapcsolódnak ehhez az ínycsiklandozó finomsághoz:

 

letöltés1. Származás – A történelem során először a mayák fogyasztottak a forrócsokihoz hasonló italt, annyi különbséggel, hogy ők hidegen, fűszerekkel és édesítés nélkül itták.

2. Napi 50 kehely – Történelmi mondák szerint a mayák után uralkodó aztékok vezetője, Montezuma napi 50 kehellyel is megivott a finom italból!

3. Fizetőeszköz – A mayáknál és aztékoknál annyira értékes volt a kakaóbab, hogy akár fizetőeszközként is alkalmazták.

4. A mexikói forrócsoki – Manapság, a forrócsoki őshazájában, rengeteg különleges receptje létezik ennek az ősi italnak. Az egyik, talán legnépszerűbb: a chilis forrócsoki, melyet egy kis fahéjjal ízesítenek még, és habosra keverik.

Maya Chocolate Making5. Egészséges – A kakaóbabról bizonyították, hogy rengeteg antioxidánst tartalmaz, mely segíthet a rák megelőzésében. Emellett hozzájárulhat a megfelelő emésztéshez is.

6. Boldoggá tesz – Ki ne hallott volna már a csokiban található boldogsághormonokról? Egy biztos: hogy a csoki egy természetes antidepresszáns.

7. Segít az alvásban – Kutatók szerint a forró csoki esti fogyasztása segíthet a könnyebb elalvásban. Néha a meleg tej helyett szokták ajánlani elalvás előtt.

5 érdekesség a kávéfogyasztásról

Tudósok régóta kutatják a természettel és az étkezéssel kapcsolatos dolgokat. Emiatt a kávé hatásait is folyamatosan vizsgálni szokták mindenféle különböző szemszögből. Így jutottak már korábban például olyan következtetésre is, hogy ha a kávét fehér csészéből isszuk valamiért keserűbb ízűnek érezzük, mintha ugyanazt a kávét átlátszó bögréből innánk. De emellett még számos más érdekessége van a kávéfogyasztási szokásainknak, olyanok, amikre nem is gondolnánk, hogy befolyásolhatja a kávé élvezetét.

1. Az optimális hőmérséklethomerseklet

Texasi kutatóknak egyszer csak elege lett abból, hogy miután lefőzték a kávét állandóan leforrázták a nyelvük ízlelőbimbóit az első korttyal. Ezért megkértek 300 bátor vállalkozó szellemű embert, hogy kiteszteljék mi is pontosan az a pont megfelelő hőmérséklet, amikor a kávé még kellemesen meleg, de már nem forró. Az eredmény: 136 Celsius fok.

2. Az optimális fogyasztási időpontcoffee time

Erre a Gano-kávék esetében persze egyből rávághatnánk, hogy bármikor, de Steven Miller pszichológus professzor kutatásában leírta, hogy nem minden időpontban effektív a kávé fogyasztása. Legtöbben reggel kávéval kezdik a napjukat, de ez a professzor szerint nem a legalkalmasabb időpont, ugyanis a kávét akkor kell fogyasztani, amikor a kortizol (az éberségért felelős hormon) szintünk  alacsony. Ez általában délelőtt 9:30 és 11:30 körül, illetve délután 1 és 5 óra körül fordul elő. Így ezek a legalkalmasabb időpontok egy csésze finom GanoCafé Classic-ra.

coffee stain png by cutegirl2003 d6uehvh3. A kávékörvonal-effektus

Mikor véletlen magunkra vagy az abroszra borítjuk a kávét a megszáradás után azt tapasztalhatjuk, hogy a halvány folt körül egy sötétbarna körvonal keletkezik. Pennsylvania-i kutatók több, mint egy évtizedig kutatták ennek az okát, míg végül arra jutottak, hogy a részecskék alakja ezért a felelős. A külső rétegbe sűrűsödnek a kerek formájú részecskék, belül pedig a hosszúkásak maradnak.

635443152861727076 Novelty Shining Rhinestone Decor Ear shaped Handle Ceramic Coffee Cup Mug Cup Black 63505886424585000014. Csökkentheti a fülcsengést

Mikor tudósok a tinnitus (fülcsengés minden különösebb ok nélkül)  előfordulását tanulmányozták 65 ezer amerikai nőnél 18 éven keresztül, arra jutottak, hogy azokra, akik több kávét fogyasztottak naponta, kevésbé volt jellemző a fülcsengés.

iStock 000033211208 Medium 300x2055. Próbáld ki a kávészundit

Bár elsőre azt gondolhatnánk, hogy a kávé pont az aktivitásunkat erősíti, és ezért nem alkalmas arra, hogy az ember pihenni tudjon tőle, de a kávé energetizáló hatása csak kb. 20 perc után jelentkezik. A Longborough Egyetem kutatói arra az eredményre jutottak, hogy egy kávé elfogyasztása után egy 15 perces alvás sokkal jobban segít az aktivitás és éberség növelésében, mint csak egy kávé vagy csak egy kis szundikálás önmagában.

 

 

Mit mond a szakértő a ganoderma gombáról?

Egy gomba, ami az elhízásban is segít

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.